• +361 400 33 05

3 féle kivitelben:

  • Hagyományos izzós irányjelzőkhöz
  • LED-modulos irányjelzőkhöz
  • Halogén izzós irányjelzőkhöz


Mind a 3 féle kivitelből 1-1 db vásárlása esetén:Mennyiségi kedvezményeinkért és egyéb észrevételével keressen minket emailen!

Termékleírás

A Careptron Indexfolyadék egyetlen funkciója, hogy felhívja a figyelmet az irányjelző használatának fontosságára.

Biztosan Önnel is előfordult már vezetés közben (vagy az egyik barátjára, rokonára ismer) hogy az irányjelző használata nélkül:

  • bevágott egy autó Ön elé és lassításra/megállásra kényszerült a belvárosi forgalomban, vagy akár az autópályán is,

  • az Ön előtt haladó kocsi hirtelen lefékezett és bekanyarodott, beparkolt vagy megállt egy parkolóba, esetleg nemes egyszerűséggel az út közepén, netán a szélére húzódva,

  • a zsúfolt, mindkét oldalon sűrűn parkoló autók egyike mintha önálló életre kelt volna és a forgalmat figyelmen kívül hagyva besorolt Ön elé,

  • a felsorolás bármeddig folytatható, ..

Fontos tudnia: a felsorolt események nincsenek összefüggésben a sofőr személyével, vezetési képességeivel, és - bármely hihetetlen – még az általuk vezetett autó márkájával vagy árával sem!

A valódi hiba: az indexfolyadék alacsony szintje vagy teljes hiánya.

A legtöbb ma forgalomban lévő személyautó az irányjelző berendezésekhez egy speciális, folyadék alapú energiaközlő rendszert használ (LETS – Liquid Energy Transmission System), mely a motortér és a futóművek rezgéseit a jelenleg használt technológiák közül a leghatékonyabb módon küszöböli ki, mindezt a legmagasabb közlekedésbiztonság elérése érdekében.

Az autó korától és márkájától függetlenül, az eltérő használatból és a folyadék alaptulajdonságaiból adódóan a rendszer akár előjel nélkül is elkezdhet szivárogni, mely csak nehezen diagnosztizálható.

Az 1/1975. (II. 5.) KPM-NM, 5§/(2) hatályos rendelet szerint az elindulás előtti ellenőrzések között ugyan megtalálható az irányjelzők felülvizsgálata is, de ezt csak a legritkább esetben alkalmazzák a sofőrök, így az elégtelen működés szinte kiszűrhetetlen.

Abban az esetben, ha egyre gyakrabban figyelünk fel a mögöttünk közlekedő sofőrök heves gesztikulálására egy-egy megállást vagy sávváltást követően; esetleg meglepett és felindult tekintetek követnek minket egy ártatlan, parkolóból való kihajtás után, az egyértelmű jelzés lehet számunkra, hogy az irányjelzőnk hibásan működik, így azt sürgősen ellenőrizni kell.

Amennyiben bebizonyosodik, hogy az izzók (vagy LED fényforrások) rendben vannak, a kábelkötegben a lámpatestig minden összeköttetés hibátlan és LED-es berendezés esetén a vezérlőegység is jól működik, akkor egyértelmű a hiba oka:

kifogyott (vagy az elégséges szint alá csökkent) az indexfolyadék.

A Careptron Indexfolyadék termékcsalád:

  • Hagyományos izzós irányjelzőkhöz
  • LED-modulos irányjelzőkhöz
  • Halogén izzós irányjelzőkhöz

Mind a 3 termék speciálisan a hozzá tartozó fényforrás gyári előírásaihoz készült. Egyaránt alkalmazható első és hátsó lámpatestekbe, valamint oldalsó és a visszapillantó burkolatába épített irányjelzőkhöz.

A megfelelő folyadék kiválasztásához kérje szakember segítségét!

A folyadék utántöltését a számos, bonyolult kialakítású és nehezen hozzáférhető beöntőnyílás miatt célszerű szakszervizben elvégeztetni.


Kiszerelés: 330 ml

Használati utasítás a terméken.

A Careptron Indexfolyadék egy kitalált autóipari alapanyag, ezért használatára semmilyen körülmény közt nincs szükség. A terméken elhelyezett „Használati utasítás” fiktív javítási pontokat tartalmaz, így ezen utasítást figyelmen kívül kell hagyni a személygépjármű világítóberendezéseit óvandó. A „Termékleírás” számos fiktív információt tartalmaz az Indexfolyadékról, a lámpatestek működéséről, a kitalált „LETS” technológiáról és a fényforrásokról.

A Careptron Indexfolyadék egyetlen funkciója, hogy felhívja a figyelmet az irányjelző használatának fontosságára.


LETS Technológia

Liquid Energy Transmission System

LETS energiaközlő rendszer egy speciális, üreges kialakítású alkatrész, melyben minden elektromos kapcsolathoz külön kör alapú csatorna (LETS-S18/3) kerül kialakításra. Ezen csőhálózat minden eleme speciális folyadékkal van feltöltve, mely vezetőként funkcionál. A csatornák közt biztosítva van az átfolyás (LETS-S18/2), de a különleges folyadék és a csövek belső bevonata az elektronokat kizárólag az adott csatornán belül engedi áramlani.


A rendszer a beépítés helyétől függően lehet önálló (pl.: oldalsó irányjelző), vagy integrált (pl.: az első lámpatest csatlakozójával egybeépített). A beöntőnyílás (LETS-S18/1) minden esetben a rendszer tetején helyezkedik el, a folyadék feltöltődése gravitáció alapú.


A technológia kiválóan ellenáll a közepes és nagy amplitúdójú rezgéseknek, akár 20 évig is karbantartás nélkül hibátlanul üzemel, ellenben kárt okozhat benne a hirtelen, nagymértékű hőmérsékletváltozás (>±15 C°) és mechanikai behatás (> IK5).

Vissza a Főoldalra

*: szerintünk